Informatie over energiewaarden, kosten en geluid db(A)

Wat is het energieverbruik van airconditioners?

Het stroomverbruik is afhankelijk van het gekozen model. Alle apparaten zijn onderverdeeld in energie-efficiŽntieklassen van A tot G. Met deze waarde moet rekening worden gehouden bij het nemen van een aankoopbeslissing, aangezien deze informatie geeft over het energieverbruik. Deze informatie is verplicht. Airconditioners in energie-efficiŽntieklasse A zijn bijzonder efficiŽnt en energiebesparend. Hoe hoger de energie-efficiŽntieklasse, hoe lager het energieverbruik.

Airconditioners worden beschouwd als energieverslindend - klopt dat?

Gerenommeerde, hoogwaardige fabrikanten ontwikkelen geavanceerde, milieuvriendelijke en energiebesparende airconditioners die voldoen aan de milieuvoorwaarden en op een energiebesparende manier werken. Het kan niet worden veralgemeend dat alle airconditioners energie-intensieve apparaten zijn, aangezien de bedrijfskosten van moderne airconditioners laag zijn. Een airconditioningsysteem met een koelvermogen van ongeveer 2000 watt verbruikt ongeveer 440 watt per uur. Als er vijf uur per dag wordt gewerkt, kost dat ongeveer 20 cent per dag. In het algemeen zijn de kosten van een moderne 1000-watt eenheid ongeveer 36 euro en die van een 2000-watt eenheid ongeveer 72 euro per jaar. Een mobiele airconditioner hoeft niet veel stroom te verbruiken als u de juiste unit kiest. Wanneer de prijs van een airconditioner zeer laag is, is het elektriciteitsverbruik vaak vrij hoog.

SEER and SCOP - Wat betekenen deze waarden?

De EER (Energy Efficiency Ratio) en COP (Coefficient of Performance) worden gebruikt om de energie-efficiŽntieklassen te bepalen. De EER-waarde beschrijft de relatie tussen energieverbruik en koelvermogen. De COP-waarde geeft de respectieve verhouding voor de verwarmingsmodus aan. De S voor de waarden staat voor "seizoensgebonden" en illustreert dus de gemiddelde jaarwaarde. Met een EER van 4.2,
Zo genereert ťťn KW elektriciteit ongeveer 4,2 KW koelvermogen, wat overeenkomt met een energie-efficiŽntie van 420%.

Moet ik bij de aanschaf van een airconditioningsysteem rekening houden met vervolgkosten?

Het gebruik van een airconditioningsysteem gaat gepaard met aankoop- en bedrijfskosten. Afhankelijk van de grootte en het type van het apparaat kunnen de kosten aanzienlijk variŽren. Daarnaast is een andere kostenpost het onderhoud van de airconditioning door een specialist, waarvan de kosten afhankelijk zijn van de grootte en de complexiteit van het apparaat. In het beste geval kan dit de energie-efficiŽntie verhogen. Kleinere airconditioners hebben minder onderhoud nodig. Aanbevolen wordt het onderhoud om de twee tot drie jaar uit te voeren en voor grotere airconditioningsystemen ten minste ťťn keer per jaar.

Is het geluidsniveau van airconditioners hoog?

Een bepaald geluidsniveau is gewoon een gegeven. De componenten die verantwoordelijk zijn voor het geluid zijn de compressor en de ventilator, die nodig zijn voor de werking. Moderne split airconditioners produceren vrijwel geen geluid omdat de compressor zich buiten de ruimte bevindt, terwijl mobiele airconditioners veel luider zijn. Verpakte airconditioners zijn luider dan gesplitste airconditioners. Daarom moet u bij de aanschaf van het apparaat letten op het geluidsniveau, want lawaai is synoniem met stress. Het wordt uitgedrukt in dB/A. Hoe lager de waarde, hoe stiller het airconditioningsysteem werkt. bijvoorbeeld:
- 10 decibels: ademen of ritselen van bladeren
- 30 decibels: zeer stille ruimte of het tikken van een polshorloge
- 40 decibels: rumoer of zachte muziek
- 55 decibels: regen, rustig gesprek of koelkast
- 65 decibels: normaal gesprek of televisie op kamervolume
- 70 decibels: stofzuiger of waterkoker
- 75 decibels: centrifugeren in de wasmachine
- 80 decibels: luidruchtig praten of piano spelen
- 85 decibels: hoofdweg
- 90 decibels: kamerconcert
of deurkloppen - 95 decibels: houtfreesmachine
- 110 decibels: kettingzaag

SNELLERE VERZENDING

voor betalingen via Paypal

+31 684817783

Mo. - Vr. 9:00 - 15:00

installatiedienst

door KLIVAGO

vriendschappelijk
klantendienst

door KLIVAGO

Meld u aan voor de gratis Klivago.com nieuwsbrief en mis nooit meer nieuws of speciale aanbiedingen uit de onlineshop.

Ik heb nota genomen van de Gegevensbeschermingsverklaring. Ik ga ermee akkoord dat mijn contactgegevens en informatie permanent worden opgeslagen met als doel contact met mij op te nemen en vragen te beantwoorden.